Taivaanvartijat (1)

Taivaan vartijat

(LIKE 2023)

Vuonna 1187 Tyyroksen kaupunki on Jerusalemin kuningaskunnan viimeisiä turvasaarekkeita eikä temppeliherrain veljeskunnasta ole vastusta Saladinin saraseeniarmeijalle. Albert Canmore, temppeliritareiden aarteiden vartija, lähtee etsimään Pyhän maan pelastajia Ranskasta ja Englannista. Pian hän kuulee huhun kukistamattomasta soturista, Rikhard Leijonamielestä.

Taivaan vartijat (LIKE)

Arvostelut kirjasta

9789511464112


Nouseva kuu

(LIKE 2023)

Jerusalemissa valtaistuinsalien varjoissa eripuraiset ruhtinaat käyvät kamppailua Pyhän maan hallinnasta. Canmoren suku turvaa kuningaskunnan rajoja osana Temppeliherrain veljeskuntaa, ja suvun salaisuuksien vartija Elvira Canmore valvoo nuoren kruununprinssin unta, kun hajalleen lyötyjen saraseeniheimojen yhdistäjäksi kohoaa kristikunnan uusi uhka, voittamaton saaraseenien yhdistäjä, Saladin.

Nouseva kuu (LIKE)

Arvostelut kirjasta

9789511445548

Seitsemäs temppeliherra

(LIKE 2022)

Jerusalemin kuningaskuntaa repii sisäinen valtakamppailu. Kuolleeksi luultu ristin ritari Mikael Canmore palaa suojelemaan kuningaskuntaa, jonka tulevaisuuteen kietoutuu hänen poikansa ja rakastettunsa kohtalo. Ristiretki-saagan toinen osa vie lukijansa 1100-luvun uskonsotien kuohuvaan aikakauteen.

Seitsemäs temppeliherra (LIKE)

Arvostelut kirjasta

9789511421535

Ristin ja raudan tie

(LIKE 2022)

Eeppinen tarina vie lukijansa 1100-luvun taitteeseen, Bysantin kukoistaviin kaupunkeihin ja saraseenien hallitsemille aavikoille, joiden läpi pyhiinvaeltajien ja soturien on kuljettava matkallaan Jerusalemin muureille. JP Koskisen esikoisromaanin uudistettu ja laajennettu laitos aloittaa neljän kirjan historiallisen saagan.

Ristin ja raudan tie (LIKE)

Arvostelut kirjasta

Haukansilmä

Haukansilmä

Savoniaehdokas 2021
(LIKE 2021)

1860-luvulla Kuuran perhe jättää Suomen suuriruhtinaskunnan ja seilaa merten yli Amerikkaan. Sisällissodan jakamassa maassa työt ovat tiukassa, ja perhe lähtee asuttamaan lännen suuria tasankoja. He kuulevat huhuja preerian villeistä, ja pian perheen poika Yrjö katoaa yöhön intiaanien kaappaamana.

Haukansilmä (LIKE)

Arvostelut kirjasta

Hukkuva_maa

Hukkuva maa

(LIKE 2020)

Vaaterin teollisuussuvun patriarkka Jukka Vaateri on ollut kadoksissa yli viisi vuotta. Perheyhtiötä johtava tytär Sandra haluaa julistaa isänsä kuolleeksi käytännön syistä. Katoamista alkaa selvittää perheen esikoinen Niklas, ilmastotutkimuksen asiantuntija, jonka isä on ohittanut perheyrityksen sukupolvenvaihdoksessa.​

Hukkuva maa (LIKE)

Arvostelut kirjasta

bookcover_Tulisiipi

Tulisiipi

Finlandia-ehdokas 2013, Savoniapalkinto 2019
(LIKE 2019)

Laman runtelemassa Amerikassa Kuuran perhe kuulee huhuja Neuvosto-Karjalaan rakennettavasta työväen paratiisista. He jättävät kaiken taakseen ja matkaavat Atlantin yli paremman tulevaisuuden tähden. Kaiken keskellä on perheen poika Kaarle ja unelma vapaudesta. Neuvostoliitossa hänestä kasvaa mies, jonka lentäminen ja rakkaus pelastavat.

Tulisiipi (LIKE)

Arvostelut kirjasta

Helppoa_rahaa-1

Helppoa rahaa

(LIKE 2018)

Mitä tekisit ikuisen nuoruuden eteen? Mitä tekisit, jos se riistettäisiin sinulta? Tummasävyinen jännitysromaani entisestä mallista Jonnasta, joka etsii käännettä elämäänsä. Kuin taivaan lahjana hänet palkataan menestyvän kosmetiikkayrityksen meikkitestaajaksi, mutta pian hänen todellisuutensa alkaa järkkyä, kun yrityksen tarkoitusperät paljastuvat. Taistelu suuryritystä vastaan alkaa, mutta Jonna ei aio luovuttaa.

Helppoa rahaa (LIKE)

Arvostelut kirjasta

07

Kalevanpoikien kronikka

(WSOY 2018)

Eletään syvintä 1100-lukua, ja Miklagård on läntisen maailman keskus, tieteen, uskonnon ja kaupan metropoli. Keisari Manuelin kultaiseen kaupunkiin suuntaavat kaukaisesta pohjolasta Lieto Lemminkäinen, tietäjä Väinö Kalevanpoika, takojamestari Seppo – ja Väntti, joka on vähäinen varreltaan mutta tarinanpunojana varteenotettava. Seurue joutuu vaikeuksiin, joista selviäminen vaatii älyä ja rohkeutta.

Kalevanpoikien kronikka (WSOY)

Arvostelut kirjasta

kannibaalien_keittokirja (1)

Kannibaalien keittokirja

(LIKE 2017)

Oskari Patamäki on arvostettu ravintolakriitikko, mainosmies ja kulinaristi, jonka suurin intohimo ei kestä päivänvaloa. Yksinäinen visionääri suunnittelee läpimurtoa maailman ruokapulan ratkaisemiseksi, kun kohtalo vyöryttää hänen tielleen esteitä: uusi esimies, lumoava nainen ja salaliittoteorian riivaama isoveli. Kaikesta tästä huolimatta Oskari tarjoilee meille keittokirjan, joka mullistaa maailman.

Kannibaalien keittokirja (LIKE)

Arvostelut kirjasta

Lucufer_frontcover_final

Luciferin oppipojat

(WSOY 2016)

Kapteeni Gabriel Bonhomme XIV saa tärkeän tehtävän. Hänen on miehistöineen kuusi ihmistä -, kaksitoista nukkuvaa kyborgia – lennettävä Olympoksen planeetalle tukahduttamaan kyborgien kapina. Sen pitäisi olla rutiinikeikka, mutta avaruudessa ei sellaisia ole. Eikö Bonhommekaan ole ihan tavallinen avaruuden kiertolainen. Maan päällä hänet tunnetaan miehenä, joka tappoi Jumalan. Yllätysten matka voi alkaa!

Luciferin oppipojat (WSOY)

Arvostelut kirjasta

KSPv12

Kuinka sydän pysäytetään

(WSOY 2015)

Syyskuussa 1917 kenraaliluutnantti Carl Gustav Mannerheim siirretään reserviin Venäjän sotavoimista. Hänen asetoverinsa ratsuväeneversti Valdemar Viktor Stendahl jää Neuvosto-Venäjälle sotilasasiantuntijaksi hyläten Helsingissä asuvan perheensä, vaimonsa ja neljä lasta. Suomen sisällissodan jälkiselvittelyistä alkaa perheen vanhimman pojan Juhon pitkä matka kohti hyvitystä ja 30-luvun lopun kaaosta.

Kuinka sydän pysäytetään (WSOY)

Arvostelut kirjasta

Rasputinetukansi

Ystäväni Rasputin

Finlandia-ehdokas 2013
(WSOY 2013)

Nuori Vasili-poika jää orvoksi ja Jerusalemiin matkalla oleva palavasilmäinen pyhiinvaeltaja ottaa hänet oppipojakseen. Rasputin alkaa kasvattaa Vasilia erikoisin metodein, tavoilla jossa pyhyys ja synti kulkevat käsi kädessä, ja paholainen vaanii aina Jumalan selän takana. Rasputinin seurassa mikään ei ole selvää, ei edes elämän ja kuoleman välinen raja.

Ystäväni Rasputin (WSOY)

Arvostelut kirjasta

paholaisen_vasara

Paholaisen vasara

Lukijoiden osuma 2011
(Helsinki-kirjat 2011)

Helsinkiläiseen mielisairaalaan on tullut potilas, joka sopisi loistavasti Matiaksen tekemään tieteelliseen tutkimukseen. Mies väittää olevansa 1400-luvulla elänyt romanialainen prinssi Vladislaus, kuuluisan Draculan esikuva. Pian sairaalassa alkaa tapahtua outoja asioita, joihin ei näytä olevan järjellä tai tieteellä selitettäviä vastauksia. Matka pimeyteen on alkanut.

Paholaisen vasara (Helsinki-kirjat)

Arvostelut kirjasta

eilisp4

Eilispäivän sankarit

(Arktinen Banaani 2011)

Eletään vuotta 1978. Pojat yrittävät päästä käsiksi isoihin rahoihin murtautumalla kesämökille. Alla on Ford Taunus GXL Coupe. Huonostihan siinä käy. Vuosi 2011. Jupe herää koomasta. Led Zeppelin on hajonnut ja maailma muuttunut. Vanha rikos vaivaa Jupen mieltä, ja hän haluaa selvittää, mitä tuona kohtalokkaana elokuun yönä vuonna 1978 tapahtui.

Eilispäivän sankarit (Arktinen Banaani)

Arvostelut kirjasta

punainen-talvi

Punainen talvi

(Karisto 2010)

Raafael saapuu Espanjan vuoristossa sijaitsevaan kaivoskylään auttamaan Pedroa vähäisen rypälesadon korjaamisessa – mutta todellisuudessa Liitto on lähettänyt hänet kostamaan lakkomellakoissa tapetun Jósen kuoleman. Suomalainen lapsuus ja kommunisteja vihaava, häijy ja juoppo isoisä häilyvät uhkaavina varjoina Raafaelin muistoissa. Onko mikään aate lopulta ihmistä suurempi?

Punainen talvi (Karisto)

Arvostelut kirjasta

Seitsemäs temppeliherra

Seitsemäs temppeliherra

(Karisto 2007)

Ristiretkisaaga jatkuu.

Sir Canmore saa tarpeekseen askeetin elämästä ja palaa ihmisten pariin. Jerusalemin kuningaskunnassa asiat eivät ole kuitenkaan niin kuin hän olisi toivonut.

Pyhän maan ensimmäisen ristiretken jälkeinen kiivas historia avautuu Mikaelin pojantyttären Elviran kokoaman kronikan sivuilla kertomusten, balladien ja legendojen muodossa.

Seitsemäs temppeliherra (Karisto)

Lue ensimmäinen luku kirjasta Seitsemäs temppeliherra (pdf)

Arvostelut kirjasta

Savurenkaita

Savurenkaita

(Karisto 2006)

Gustav Bogdanoff saapuu perintörahoineen Hämeenlinnaan heti kansalaissodan jälkeen, nai nuhjuisen lääkärin Georg Lagerstedtin kalsean Birgitta-tyttären ja muuttaa Lagerstedtien kylmillään olevaan kartanoon Aulangon naapuriin. Naimakaupassa Gustav saa niskoilleen myös Birgitan alati jytäjävän cembalon ja omituiset kaksossiskot. Rahoillaan Gustav perustaa tupakkatehtaan ja saavuttaa kaupungissa osin kyseenalaistakin mainetta tehtaanpatruunana.

Savurenkaita (Karisto)

Lue ensimmäinen luku kirjasta Savurenkaita (pdf)

Arvostelut kirjasta

VTkansi

Viisi todistajaa

(Karisto 2005)

Viiden aikalaisen kiehtova silminnäkijäkuvaus maailmaa muuttaneista tapahtumista

Rooman vasallikuninkaana Palestiinaa hallitseva Herodes Suuri kuulee ennustuksen, jonka mukaan Juudeassa on syntynyt uusi juutalaisten kuningas. Hän päättää raivata kuninkaan tieltään ennen kuin tämä ehtii tulla miehen ikään ja käynnistää tapahtumaketjun, joka lopulta muuttaa koko maailman.

Viisi todistajaa kertoo oman näkemyksensä siitä, mitä lopulta tapahtui Juudean provinssissa Rooman edustajan Pontius Pilatuksen viidentenä hallitusvuotena.

Viisi todistajaa (Karisto)

Lue ensimmäinen luku kirjasta Viisi todistajaa (pdf)

Arvostelut kirjasta

Lehtijuttuja

ristinjaraudantieLM

Ristin ja raudan tie

(Karisto 2004)

Klassisten historiallisten romaanien mittoihin yltävä esikoisteos ristiretkien ajalta

Sir Munron aseenkantaja Mikael Canmore liittyy isäntänsä seurueen mukana ristiretkeläisiin, joiden määränpäänä on Jerusalem, ja kielitaitoiselle nuorukaiselle löytyy käyttöä veristen yhteenottojen lomassa käytävissä diplomaattisissa neuvotteluissa. Matkalla Mikael huomaa olevansa normanniprinssi Bohemondin uskottu ja onnen tuoja. Siinä missä Mikael pyrkii pyyteettömästi täyttämään valansa ansaitakseen paikan taivaassa, Bohemond ei kaihda keinoja saavuttaakseen menestystä jo maan päällä…

Ristin ja raudan tie (Karisto)

Lue ensimmäinen luku kirjasta Ristin ja raudan tie (pdf)

Arvostelut kirjasta