Benjamin Hawk ja Morganin aarre

 

Kuuluisa kapteeni Morgan on kätkenyt rikkauksiaan vanhuudenturvaksi Benjaminin isoisälle Kukkopoika-Joelle. Benjaminin ällistykseksi hänen isänsä John Hawk pihistää Kukkopoika-Joen aarrekartan ja katoaa yön pimeyteen.

Benjamin lähtee ystäviensä kanssa isoisänsä avuksi aarrejahtiin, josta ei yllätyksiä puutu. Mutta keneen voi luottaa, kun kultakolikot alkavat kiilua yhä useamman silmissä?

 

 

Benjamin Hawk ja Morganin aarre (Karisto 2023)

 

Hugo ja hirmuinen ihmisbakteeri

 

Hugo on tavallinen pieni koira, joka viettää mukavia koiranpäiviä ystäviensä kanssa. Eräänä yönä se herää kauhean huonoon oloon, sillä tietämättään Hugo on saanut hirmuisen ihmisbakteerin. Vaikka aamulla kaikki näyttää olevan hyvin, Hugon koiraystävät huomaavat, että Hugo on kauhean sairas. Se käyttäytyy kuin ihminen ja siitäpä vasta sotku syntyy!Hugon päivä ihmisbakteerin kourissa on hauska ja mukaansa tempaava seikkailu, jossa koiruuden ja ihmisyyden rajat kohtaavat.

Hugo ja hirmuinen ihmisbakteeri (Icasos 2023)

 

 

Puhdas valhe

Hyvät ystävykset Linda, Ben, Amanda ja Joni asuvat Marsissa, eikä heillä ole kokemusta elämästä muualla. He ovat kyllä kuulleet Maa-planeetasta, mutta uskoneet heille syötetyn käsityksen, että Maa on asumaton ja elinkelvoton. He muistavat ajat, jolloin myrskyisinä päivinä heidän kotikaupunkinsa Kadiksen ylle piti nostaa suojakupu. Sellainen ei ole ollut vuosiin tarpeen, sillä Marsin myrskyt ovat laantuneet ilmakehän parantamistoimien takia.Kaupungin alla risteilee ikivanhojen tunneleiden verkosto, ja sieltä huhutaan löytyvän asutusta. Mystisen Birgamerin oppien mukaan vanhoissa taruissa mainittu Eeden on sijainnut Marsin alla. Samoissa Veldanin taruissa esiintyy väittämä, jonka mukaan ihmiskunta on saanut alkunsa ”Marsperän” huokoisissa onkaloissa.Vähitellen väite Maan asumiskelvottomuudesta paljastuu ystävyksille valheelliseksi propagandaksi. Tämän seurauksena ryhmä Marsissa asuvia totuuden etsijöitä alkaa valmistella lähtöä Maahan.

Puhdas valhe (Aviador 2023)

 

Mysteerijengi Tähtitornin vampyyri

(Karisto 2023)

Mysteerijengi on jälleen karmaisevan arvoituksen pyörteissä! Alakoululaisten jännityssarjan toinen osa.

Keskelle kaupunkia on talven aikana rakennettu arvoituksellinen torni. Kun Mysteerijengin jäsenet Nico ja Iivo käyvät tutkimassa asiaa lähemmin, heille selviää, että kaiken takana on salaperäinen taiteilija Berta von Valkia. Kuin ihmeen kaupalla tähtitornihanke on saanut rakennusluvan, eivätkä oudot tapahtumat jää siihen.
Berta von Valkian tähtitornia vainoaa kutsumaton vieras, josta hän haluaa eroon. Kuka kumma hiiviskelee öisin tornissa?

Mysteerijengi tarttuu haasteeseen ja alkaa ruotia tapausta. Nelikko on jälleen vertahyytävän seikkailun äärellä.

Mysteerijengi Tähtitornin vampyyri (Karisto 2023)

 

Benjamin Hawk ja paholaisen kirstu

(Karisto 2022)

Nyt on piru merrassa – nuorten merirosvosarja jatkuu!

Benjamin lähtee kapteeni-isänsä kanssa suorittamaan helppoa tehtävää. Heidän pitää toimittaa paavin kirstu Havannaan. Vaan kuinka käykään, laivaa alkaa vaivata epäonni. Paavin kirstuun liittyy monta arvoitusta, eikä niistä yksikään ole miellyttävä.

Benjamin Hawk ja paholaisen kirstu (Karisto 2022)

 

 

 

Hugo ja katoavat karkit

(Karisto 2022)

Lindalla on ongelma. Hänen karkkinsa katoavat salaperäisellä tavalla ja konvehtirasia tyhjenee kuin itsestään. Linda epäilee, että asialla on herkkusuu-Olli, mutta perheen viisas Hugo-koira lupaa tutkia asiaa tarkemmin.

Hugo ja katoavat karkit (Karisto 2022) 

 

 

 

 

Mysteerijengi Kirjaston kiusanhenki

(Karisto 2022)

Mitä outoa on tekeillä kirjastossa, jossa kirjat putoilevat öisin hyllystä? Mitä kummitukset haluavat ja pitääkö niitä pelätä? Mysteerijengi ottaa asiasta selvää, vaikka seikkailu saa polvet tutisemaan ja hiukset nousemaan pystyyn! Kirjastossa kukaan ei kuule huutoasi, sillä siellä pitää olla hiljaa.

Mysteerijengi Kirjaston kiusanhenki (Karisto 2022)

 

 

 

 

Benjamin Hawk ja kirottu kultaraha

(Karisto 2021)

Kirous ja kuolema! – Benjamin Hawk seikkailee jälleen.
Kun Willy ja Betty pyytävät Benjaminia mukaan merimatkalle, jonka määränpää on aarresaari, hän on oitis mukana. Leppoisa onnenpekka Tobias Grant on varustanut laivan ja tarvitsee kokeneen kolmikon apua aarrejahdissa. Vaan kaikki ei olekaan sitä, miltä päällisin puolin näyttää.

Benjamin Hawk ja kirottu kultaraha (Karisto 2021)

 

 

 

Gabriel Hullo ja aavelaivan arvoitus

(HaamuKustannus 2021)

Kun merimiesisä kertoo iltasadun sijaan tarinan lähiseudulle haaksirikkoutuneesta purresta, joka kulkee kuunvalossa aavelaivana, Kaapo ei saa millään unta. Hän haluaa ehdottomasti tutkia asiaa. Äidiltäkin heltiää lupa kuutamoiselle rantaretkelle. Yksin Kaapon ei tarvitse lähteä, sillä aavevaarit tulevat innoissaan mukaan seikkailuun.

Gabriel Hullo ja aavelaivan arvoitus (HaamuKustannus 2021)

 

 

 

Hugo ja lukutoukan arvoitus

(Karisto 2020)

Olli suuttuu, kun Linda huijaa häntä koko ajan noppapelissä. Hugo-koira keskeyttää mehukkaan luuateriansa ja päättää opettaa lapsille laskemista, jotta he pysyisivät sovussa. Niin kauan kuin puhutaan sormista ja varpaista, kaikki tuntuu vielä järkeenkäyvältä, mutta mikä ihme on lukutoukka, kolmemato tai kymppikolmio?

Hugo ja lukutoukan arvoitus (Karisto 2020)

 

 

 

 

Gabriel Hullo ja viheltelevä vampyyri

(HaamuKustannus 2020)

Eräänä sadepäivänä Kaapo päättää ilahduttaa äidin järjestelemällä ullakon sekamelskan uuteen kuosiin. Aavevaarit ovat siivousvimmasta kauhuissaan. Vintin rojut ovat heille arvokkaita aarteita, joista iso osa on merikapteeni Hullon tuomisia maailmalta. Niiden joukossa on myös eräs arkku, jota ei paranisi avata. Mutta varoitus tulee liian myöhään!

Gabriel Hullo ja viheltelevä vampyyri (HaamuKustannus 2020)

 

 

 

Benjamin Hawk ja kultainen sapeli

(Karisto 2020)

Merirosvojen ikuinen riesa Edward Wolf rantautuu Benjaminin ja tämän luona vierailevan Willyn kauhuksi Baltimoreen. Kuninkaan valtuuttama merirosvojen metsästäjä tarjoaa Hawkin suvulle armahduskirjaa pientä palvelusta vastaan. Rauhallinen maakravun elämä saa taas jäädä taakse, kun Kukkopoika-Joe, Benjamin, Willy ja Betty pakotetaan ottamaan osaa omituiseen merirosvojahtiin.

Benjamin Hawk ja kultainen sapeli (Karisto 2020)

 

 

 

Benjamin Hawk ja timanttitasangon arvoitus

(Karisto 2019)

Benjamin on asettunut perheensä kanssa asumaan Baltimoreen pienelle maatilalle. Kaikki muuttuu, kun Benjamin saa Bettyltä tiedon, että Pisama-Willy on kadonnut. Benjamin liittyy mukaan retkikuntaan, jonka tarkoitus on löytää laiva, jolla Pisama purjehti. Karibian lämpimien vesien sijaan seikkailu suuntautuu kohti etelää, jossa Benjamin huomaa sekaantuneensa kuninkaiden outoon selkkaukseen. Seikkailu on täynnä yllätyksiä, joista osa on polttavan kuumia ja osa hyytävän kylmiä.

Benjamin Hawk ja timanttitasangon arvoitus (Karisto 2019)

 

 

Gabriel Hullo ja pihistelevä peikko

(HaamuKustannus 2019)

Eräänä päivänä Kaapon äiti houkuttelee lapset taidemuseoon. Siellä on esillä erityisen vaikuttava peikkomaalaus, joka hiipii jopa uniin. Ystävysten museoretki saa dramaattisen käänteen, kun aamun lehti kertoo taidevarkaudesta. Varastettu teos on tietenkin tuo peikkotaulu! Kaapo ja Kaisu päättävät ryhtyä salapoliiseiksi ja saada kiikkiin varkaan. Riittääkö pikkuetsivien nokkeluus saamaan varastetun taideteoksen takaisin museoon?

Gabriel Hullo ja pihistelevä peikko (HaamuKustannus 2019)

 

 

Omituinen ooppera

(Karisto 2019)

Omituinen ooppera

Jonin äiti, suuri oopperatähti Carita Rivero, saapuu Orfeuksen ooppera -seurueen kanssa esiintymään Haavekaupunkiin. Maailmalla mainetta niittänyt kokoonpano on kuitenkin vaikeuksissa, sillä heitä riivaa ilkeämielinen kiusantekijä. Esiintyjät ovat hermoromahduksen partaalla ja tarvitsevat Jonin, Samin ja Liisan apua selvittämään, kuka piinaa heitä ja minkä takia.

Omituinen ooppera (Karisto 2019)

 

 

 

Matilda pelastaa maailman

(Karisto 2018)

Matilda

Kukaan ei voi yksin pelastaa maailmaa. Niin ajattelevat myös Juhani ja Hanna Virtanen, kunnes heille syntyy pieni Matilda-tyttö. Kun Matilda kasvaa, Virtasten jokapäiväinen huoleton elämä pakkauspahvien, muovipullojen ja tyhjien säilykepurkkien maailmassa saa uuden käänteen. Miksi keittiössä on yhden roska-astian sijaan kolme ja lastentarhassa alkaa haista hapan maito? Uskaltaako äiti ja isä enää syödä mitään, etteivät jääkarhut näänny ja linnut putoile taivaalta?Maailmassa ei todellakaan ole enää roskaa, kaiken voi käyttää uudestaan!

Matilda pelastaa maailman (Karisto 2018)

 

Benjamin Hawk ja merten aave

(Karisto 2018)

BenjaminHawk3Etukansi

Benjamin ja hänen ystävänsä Willy viettävät tylsiä päiviä Port Royalissa, kunnes sinne saapuu salaperäinen Travis Green. Benjamin, joka odottaa äitiään ja siskoaan Portsmouthista Karibialle, kuulee ikäviä uutisia. Travis Green on kaapannut Benjaminin läheiset kostoksi siitä, että Benjaminin isä John Hawk on ryöstänyt hänen kauppalaivansa. Benjamin ja Willy suostuvat auttamaan Travis Greeniä saamaan laivansa takaisin. Alkaa matka, jonka aikana pojat ja Betty kokevat yllätyksen toisensa jälkeen.

Benjamin Hawk ja merten aave (Karisto 2018)

 

 

 

Gabriel Hullo ja kadonnut kummitus

(HaamuKustannus 2018)

GHKK

Eräänä päivänä musta korppi tuo hätäviestin Gabrielin aavevaarille, merikapteeni Hullolle. Läheisen linnan haamuneito Synnöve on pulassa. Hänen aavekumppaninsa Kukkotornin Ukko on kadonnut. Gabriel päättää oitis rientää apuun ja hyppää pyöränselkään, tarakalleen hän ottaa aavevaarin. Linnaan saavuttuaan tilanteen koko karmeus paljastuu. Jos Ukko ei pian saa syödäkseen seittisoppaa, haihtuu aaveparka lopullisesti.

Gabriel Hullo ja kadonnut kummitus (HaamuKustannus 2018)

 

 

Mieletön museo

(Karisto 2018)

9789512364190

Kaikki alkaa mennä pieleen Jonin isoisän Alpertin syntymäpäivillä. Vieraaksi saapunut museonjohtaja Unto Karapulla haluaa tutkia Alpertin omistamaa muumiota museon tiloissa, ja Alpertti antaa siihen luvan. Kun Jonin isoisä muuttaa mielensä, jää Jonin, Samin ja Liisan tehtäväksi noutaa muumio museosta takaisin. Samin suureksi kauhuksi helppo tehtävä muuttuu kilpajuoksuksi aikaa vastaan.

Mieletön museo (Karisto 2018)

 

 

 

Benjamin Hawk – myrsky nousee

(Karisto 2017)

benjamin-hawk---myrsky-nousee

Benjaminin ankaran sedän suutarinverstas alkaa taas ahdistaa. Meri aarteineen houkuttaa, etenkin isoisän ehtymättömiä tarinoita kuunnellessa. Kun kaupunkiin saapuu pahamaineinen merirosvojen jahtaaja Edward Wolf, Benjamin ja isoisä nostavat ankkurin. Pian ollaan Black Starin kannella karskin ja kerran jo hirressäkin roikkuneen kapteeni Gunin komennossa.

Benjamin Hawk – Myrsky nousee (Karisto 2017)

 

 

 

Gabriel Hullo ja merimatka Meksikoon

(HaamuKustannus 2017)

Hullo nro 4

Gabriel on innoissaan, kun isä palaa kotiin pitkältä merimatkalta. Mutta merimiehen mieli vetää jo kohti uusia seikkailuja ja Gabriel tahtoo mukaan. Pian koko perhe seilaa kohti tarunhohtoista Meksikoa. Gabriel ottaa mukaansa myös kenraali Pauluksen muotokuvan ja merikapteeni Hullon laivapullon – eiväthän isoisien haamut halua jäädä tyhjään kotiin yksinään.

Gabriel Hullo ja merimatka Meksikoon (HaamuKustannus 2017)

 

 

 

Salaperäinen sirkus

(Karisto 2017)

bookcover_9789512362479

Mihin kummaan sirkuksesta katoaa tavaroita? Epäilyt kohdistuvat pahimman kilpailijan Hannu Hatan kirppusirkukseen, ja Sami, Liisa ja Joni joutuvat melkoiseen pinteeseen todistaessaan omin silmin miehen kutistajan kykyjä. Mutta kun kyseessä on eriskummallista sirkusväkeä silmänkääntäjästä pelleen, keneen oikein lopulta voi luottaa?

Salaperäinen sirkus (Karisto 2017)

 

 

 

 

Benjamin Hawk – merirosvon oppipoika

Arvid Lydecken-ehdokas 2017
(Karisto 2016)

Benjamin

On vuosi 1692 ja Benjamin Hawk tuntee pitkästyvänsä kuoliaaksi ankaran setänsä suutarinverstaassa. Isoisän salaperäiset tarinat maailman meriltä alkavat kiehtoa Benjaminia enemmän kuin pikilangan ompelu kuluneisiin kenkiin.

Benjamin Hawk – merirosvon oppipoika
(Karisto 2016)

 

 

 

Gabriel Hullo & hirveä Hekla

(Haamukustannus 2016)

HulloHekla_print

Eräänä iltana Gabriel huomaa autiotalossa valoa ja oudon kumaraisen hahmon, jolla on seuranaan musta kissa. Juttutuokio esi-isien haamujen kanssa vahvistaa epäilyt: naapurustoon on muuttanut hurja noita.

Gabriel Hullo & hirveä Hekla (HaamuKustannus 2016)

 

 

 

 

Kirottu kartano

(Karisto 2015)

kirottu

Kesäloma alkaa yllätyksellisesti, ja Sami, Liisa ja Joni lähetetään kaukaisen sukulaistädin hoiviin. Täti asuu ikivanhassa kartanossa, jossa ikävystyy taatusti kuoliaaksi! Serkukset eivät voi aavistaakaan, mitä kartanon uumenissa piileksii…

Kirottu kartano (Karisto 2015)

 

 

 

 

Lumottu lelutehdas

(Karisto 2014)
Anni Polva -palkintoehdokas 2015

Lumottuv2

Vanhaa lelutehdasta uhkaa purkutuomio. Sami haluaa selvittää, oliko tehtaan konkurssiin johtanut skandaali ovela juoni. Sami, Liisa, Joni ja Jonin serkku Urpu löytävät tehtaan uumenista menneisyyden aaveet ja nykyajan juonittelun.

Lumottu lelutehdas (Karisto 2014)

 

 

 

 

Gabriel Hullo ja keskiyön kestit

(Haamukustannus 2014)

GHKK

Eräänä kesäpäivänä Gabriel tapaa merikapteeni Hullon haamun apeissa tunnelmissa – aaveena olo on yksinäistä. Yhdessä he päättävät järjestää kemut ullakolla, kun Gabrielin äiti lähtee työmatkalle.

Gabriel Hullo ja keskiyön kestit (Haamukustannus 2014)

 

 

Haavekauppias

Arvid Lydecken-ehdokas 2014
(Karisto 2013)

haavekauppias kansi

Samin ja Liisan isoäiti Amalia katoaa pian sen jälkeen, kun hänen luonaan on nähty salaperäinen, silinteripäinen kellokauppias Severi Kukko. Samin kaverin Jonin perheellä on perinteikäs Wirtasen osto- ja myyntiliike ja sen kellarissa puuhaa ikäloppu Alpertti, Jonin albiino isoisä, joka tietää kaiken kelloista..

Haavekauppias (Karisto 2013)

 

 

 

 

Hallava hevonen

(Karisto 2013)

Hallava kansi

Kun Joni täyttää kuusi, isoisä muuttaa heille asumaan. Isoisä on usein kipeä ja nukkuu paljon, mutta kun hän on hereillä, Joni nauttii hänen huikeista tarinoistaan ja kiireettömästä seurastaan. Kunnes eräänä yönä isoisän odottama hallava hevonen viimein ilmestyy pihaan…

Hallava hevonen (Karisto 2013)

 

Kauhea Gabriel Hullo

(Karisto 2011)

ikkunakansi_leiska

Kekseliäästi riimitelty runomuotoinen tarina Gabriel-pojasta, joka asuu kaksin äitinsä kanssa ja kaipaa kipeästi maailman merillä seilaavaa merirosvoisäänsä. Apeus ja öisin nitisevä talovanhus ovat omiaan ruokkimaan öisiä pelkoja – ullakko on kiehtovan karmiva paikka! Siellä lymyävät isoisien haamut ja monet muut kummajaiset.

Kauhea Gabriel Hullo (Karisto 2011)