Lasten- ja nuortenkirjat

Salaperäinen sirkus

(Karisto 2017)

bookcover_9789512362479

Mihin kummaan sirkuksesta katoaa tavaroita? Epäilyt kohdistuvat pahimman kilpailijan Hannu Hatan kirppusirkukseen, ja Sami, Liisa ja Joni joutuvat melkoiseen pinteeseen todistaessaan omin silmin miehen kutistajan kykyjä. Mutta kun kyseessä on eriskummallista sirkusväkeä silmänkääntäjästä pelleen, keneen oikein lopulta voi luottaa?

Salaperäinen sirkus (Karisto 2017)

Benjamin Hawk – merirosvon oppipoika

Arvid Lydecken-ehdokas 2017
(Karisto 2016)

Benjamin

On vuosi 1692 ja Benjamin Hawk tuntee pitkästyvänsä kuoliaaksi ankaran setänsä suutarinverstaassa. Isoisän salaperäiset tarinat maailman meriltä alkavat kiehtoa Benjaminia enemmän kuin pikilangan ompelu kuluneisiin kenkiin.

Benjamin Hawk – merirosvon oppipoika
(Karisto 2016)

Gabriel Hullo & hirveä Hekla

(Haamukustannus 2016)

HulloHekla_print

Eräänä iltana Gabriel huomaa autiotalossa valoa ja oudon kumaraisen hahmon, jolla on seuranaan musta kissa. Juttutuokio esi-isien haamujen kanssa vahvistaa epäilyt: naapurustoon on muuttanut hurja noita.

Gabriel Hullo & hirveä Hekla (HaamuKustannus 2016)

Kirottu kartano

(Karisto 2015)

kirottu

Kesäloma alkaa yllätyksellisesti, ja Sami, Liisa ja Joni lähetetään kaukaisen sukulaistädin hoiviin. Täti asuu ikivanhassa kartanossa, jossa ikävystyy taatusti kuoliaaksi! Serkukset eivät voi aavistaakaan, mitä kartanon uumenissa piileksii…

Kirottu kartano (Karisto 2015)

Lumottu lelutehdas

(Karisto 2014)
Anni Polva -palkintoehdokas 2015

Lumottuv2

Vanhaa lelutehdasta uhkaa purkutuomio. Sami haluaa selvittää, oliko tehtaan konkurssiin johtanut skandaali ovela juoni. Sami, Liisa, Joni ja Jonin serkku Urpu löytävät tehtaan uumenista menneisyyden aaveet ja nykyajan juonittelun.

Lumottu lelutehdas (Karisto 2014)

Gabriel Hullo ja keskiyön kestit

(Haamukustannus 2014)

GHKK

Eräänä kesäpäivänä Gabriel tapaa merikapteeni Hullon haamun apeissa tunnelmissa – aaveena olo on yksinäistä. Yhdessä he päättävät järjestää kemut ullakolla, kun Gabrielin äiti lähtee työmatkalle.

Gabriel Hullo ja keskiyön kestit (Haamukustannus 2014)

Haavekauppias

Arvid Lydecken-ehdokas 2014
(Karisto 2013)

haavekauppias kansi

Samin ja Liisan isoäiti Amalia katoaa pian sen jälkeen, kun hänen luonaan on nähty salaperäinen, silinteripäinen kellokauppias Severi Kukko. Samin kaverin Jonin perheellä on perinteikäs Wirtasen osto- ja myyntiliike ja sen kellarissa puuhaa ikäloppu Alpertti, Jonin albiino isoisä, joka tietää kaiken kelloista..

Haavekauppias (Karisto 2013)

Hallava hevonen

(Karisto 2013)

Hallava kansi

Kun Joni täyttää kuusi, isoisä muuttaa heille asumaan. Isoisä on usein kipeä ja nukkuu paljon, mutta kun hän on hereillä, Joni nauttii hänen huikeista tarinoistaan ja kiireettömästä seurastaan. Kunnes eräänä yönä isoisän odottama hallava hevonen viimein ilmestyy pihaan…

Hallava hevonen (Karisto 2013)

Kauhea Gabriel Hullo

(Karisto 2011)

ikkunakansi_leiska

Kekseliäästi riimitelty runomuotoinen tarina Gabriel-pojasta, joka asuu kaksin äitinsä kanssa ja kaipaa kipeästi maailman merillä seilaavaa merirosvoisäänsä. Apeus ja öisin nitisevä talovanhus ovat omiaan ruokkimaan öisiä pelkoja – ullakko on kiehtovan karmiva paikka! Siellä lymyävät isoisien haamut ja monet muut kummajaiset.

Kauhea Gabriel Hullo (Karisto 2011)