Ihme

20.12. Askalon

Kunnianarvoisa ja siunattu kardinaali Zumuth, Jumalan Pyhä.
Saavuin aamuhämärissä Askaloniin vaivalloisen merimatkan jälkeen. Noudatin neuvoanne ja vältin Vincent Dubartin isännöimää reittilinjaa joka tosin olisi ollut nopea mutta turhamaisen kallis. Enhän toki voinut aloittaa pyhää matkaani nauttien maallisista riemuista ja mukavuuksista, jotka alentavat ihmismielen eläimen tasolle.

Tosin en voi olla varma siitä, kumpi on haitallisempaa levolliselle sielulle, sivistyneiden ja tiedonhaluisten, vaikkakin mammonan valtoihin joutuneiden ihmisten seura vaiko raa’an ja sivistymättömän hedelmärahtilaivan miehistön yötä päivää jatkuneen kiroilun, Jumalan herjauksen ja turmeluksen seuraaminen. Mutta uskon vilpittömästi että Te, kardinaali Zumuth, olitte jo ajatellut tämänkin asian puolestani.

Olen siis saapunut onnellisesti Askaloniin, tosin viitisen kiloa laihtuneena mutta muutoin hyvissä voimissa.

Kaupunki on säälittävän sekasorron vallassa. Jo satamassa minulla oli täysi työ vältellä likaisia lapsia jotka kerjäsivät lantteja kuka Allahin ja kuka Mooseksen nimeen. Heidän vanhempansa ilmeisesti huutavat kurkkunsa käheiksi mielenosoituksissa, ratkovat viimeisten vaatteidensa taskut sulloessaan niihin kiviä ja tuhlaavat kaiken aikansa toistensa herjaamiseen ja yleisen järjestyksen rikkomiseen. Kun katson heidän vihasta vääristyneitä kasvojaan niin totisesti uskon ettei heistä voi odottaa mitään hyvää. En voi muuta kuin suuresti ihmetellä sitä, että Kaikkivaltias Jumala kirkkaudessaan valitsi tämän syrjäisen ja riitaisen maailmankolkan ihmeensä tapahtumapaikaksi. Vatikaanissa tälle tapahtumalle olisi osattu antaa sille kuuluva arvo.

Mutta yhtäkaikki olen siis viimeinkin saapunut Askaloniin ja aion levätä tämän yön hotellissa unohtaakseni merimatkan vaivat. Suonette minulle anteeksi tämän turhamaisuuteni mutta osaan jo edeltäkäsin aavistaa mitä vaivoja ja vaaroja joudun vielä kohtaamaan ennenkuin saavun määränpäähäni ja siksi yritän etukäteen kerätä voimia niitä varten….

<< Takaisin edelliselle sivulle