Väärinkäsityksiä

“En tietenkään syytä äitiäni mistään, vaikka kaikista tyttäristä lopulta tuleekin äitinsä kaltaisia. Hän kyllä kysyi siltä, joka pimeässä pyöräkellarissa hamusi hänen hameensa alle, että käyttikö tämä jotakin. Ja tuo suuri tuntematon vastasi käyttävänsä, tarkoittaen tietenkin hasaa ja hepoa eikä suinkaan kumia. Mutta tuskinpa olisin itsekään osannut epäillä noin vilpitöntä vastausta.

Alaluokilla sain opettajalta tukkapöllyä heti ensimmäisellä tunnilla. Kun opettaja kysyi meiltä, tiesimmekö mitä se äidinkieli on, minä sanoin että se on sitä kun äiti sanoo “saatanan huoripukki” kun pitäisi sanoa “setä” ja “jumalautavittuperkele” kun pitäisi sanoa “voi hitsi”. Päänahkaani kihelmöi monta päivää opettajan tukistuksen jäljiltä enkä enää sen jälkeen uskaltanut puhua kenellekään äidinkielestä.

Biologian tunnilla meille opetettiin, että kaikilla on isä. Kun minä intin vastaan ettei minulla ollut isää, käski opettaja minun kysyä äidiltä, olinko minä syntynyt Pyhästä Hengestä. Äiti kirosi aikansa ja käski minun sanoa, että minä olin syntynyt pahasta hengestä ja se sai riittää opettajallekin. Biologian opettaja antoi asian olla mutta juorusi siitä uskonnon opettajalle. En olisi muuten pannut sitä pahakseni mutta sain uskonnosta nelosen, vaikka tiesin kyllä yhtä hyvin kuin muutkin, että Nooa rakensi arkin ja että Jeesus ristiinnaulittiin….”

<< Takaisin edelliselle sivulle